Justin Biebernek adta ki magát, hogy gyerekeket molesztáljon

2017.03.09. 11:54

Több mint 900 pedofil ügyben emeltek vádat Ausztráliában egy férfi ellen, aki Justin Biebernek adta ki magát az interneten. 

Queensland szövetségi állam rendőrsége csütörtökön közölte, hogy a 42 éves férfit, egy jogi egyetemi oktatót már korábban megvádolták gyerekeket kizsákmányoló anyagok birtoklásával és azzal, hogy a közösségi médiát 16 évesnél fiatalabbak molesztálására használta. Miután megvizsgálták a számítógépét, további 931 ügyben emeltek vádat ellene.

A rendőrség szerint a férfi a Facebook és a Skype használatával magát Justin Biebernek kiadva beszélt áldozataival, és kért tőlük meztelen fotókat.

Felhívták a kanadai popsztár rajongóinak és szüleiknek a figyelmét, hogy legyenek éberek. "Komolyan át kell gondolnunk az internetbiztonság oktatását annak fényében, hogy ilyen sok gyerek hihette azt, hogy egy híres sztárral kommunikál" – mondta Jon Rouse, a gyerekekkel szembeni visszaélésekkel foglalkozó csoporttól.

Justin Bieber, aki nagyon népszerű Ausztráliában, a héten érkezik az országba, hogy fellépjen Melbourne-ben, Sydneyben és Brisbane-ben.