When I See You - The Moog klippremier a Quarton

2009.10.05. 15:32

Második videoklipjével jelentkezik a Razzmatazz Orfeum című lemezéről a Moog, és a videót egy híres bábszínházban forgatták, ahol megküzd egymással a grizzly és a bohóc. A klip itt a Quarton látható először.

Razzmatazz Orfeum címmel jelent meg kisebb ide-oda tologatások után a Moog második albuma, amelyről a You Raised A Vampire című szám után most a When I See You-hoz is készült klip. A videó rendezője nem akárki: Anthony Ernest Garth már rendezett klipet a White Stripesnak (Hotel Yorba, We're Going To Be Friends), az Electric Sixnek (I Buy The Drugs), a Von Bondiesnak (It Came From Japan) és az Adult.-nak is (In My Nerves), mely zenekarokban közös, hogy mindannyian Detroitból származnak. Most azonban Garth egy budapesti zenekart is belerakott a portfoliójába, és a Moog mind az öt tagját bábszínházba vitte. Az 1963-ban alapított Los Angeles-i Bob Baker Marionette Theater a Wikipedia szerint a legrégebbi állandó bábszínház az Egyesült Államokban, és most júniusban műemléknek is nyilvánították.


A klipben a zenekar tagjai is részesei az előadásnak, ahol egy kis kunyhóba zárva figyelik a fejleményeket, elsősorban a keménykedő grizzly medve és a vicceskedő bohóc csatáját, amely kisebb meglepetésre végül kettős leléptetéssel zárul. Görögdinnyék éneklik együtt a refrént Moog Tonyóval, a közönség furcsamód túlnyomórészt felnőttekből álló tagjai pedig időnként kifejezetten nyomasztó fejeket vágnak, ezek után nem csoda, hogy Tonyón kívül Moog Ádi, Moog Csabi, Moog Miguel és Moog Gergő is kicsit kényelmetlenül érzik magukat odabent a kisházban. Nagy szerencse, hogy végül valahogyan mégis kiszabadultak ebből az őrültekházából.