Érezd a ritmust! Ilyen a PASO új lemeze

2009.11.24. 13:38

Megjelent a Pannonia Allstars Ska Orchestra harmadik albuma, Feel The Riddim! címmel, a megszokott táncos-lendületes számokkal és Harcsa Veronikával. Egy hétig meghallgatható a teljes album a Quarton!

Kétségtelenül a legjelentősebb jelenlegi magyar ska zenekar a PASO, melyet az is bizonyít, hogy az együttes Pannonia Allstars Ska Orchestra című számát a Quart is beszavazta az évtized legjobb magyar számai közé. Az együttes nem tartozik a minden évben új albumot megjelentető fajtába, ez a lemez még csak a harmadik a sorban, pedig az első már 2003 végén megjelent. A PASO külföldi fesztiválokra, turnékra is gyakran meghívást kap, nem véletlen, hogy a Feel The Riddim! Megjelenik több európai országban és az Egyesült Államokban is, míg nálunk itthon a Megadó Kiadó jelenteti meg az albumot.

A lemezen tizenhat szám hallható, de – ahogy azt már a zenekartól megszokhattuk – korántsem csak ska stílusú dalok, hanem reggae, funk, dancehall, jazz és magyar népzene találkozik az albumon. Ott van a lemezen a már félig-meddig állandó taggá lett hegedűs, Barna György, rajta kívül két dalban is énekel Harcsa Veronika (ebből egyik a Macskafogó betétdalaként ismert Miu Miújság?), egyben Sena, és a New Generation című számban egy francia raggamuffin mc, Tribuman is tolja a kontentot. Az albumot élőben december 4-én, a Dürer-kertben mutatja be a zenekar. A lemez dalai a számcímekre kattintva hallgathatók meg, jó szórakozást mindenkinek hozzá!

1. Hungarian Dish
2. Do The Rocka Style
3. Bawl Out Fi We
4. Miu Miújság? feat. Harcsa Veronika
5. Budapest
6. Pon Di Corner
7. Big Bamboo
8. Vampires
9. River Of Life
10. Lucky Vacation
11. What Is Our Love For? feat. Harcsa Veronika

12. Skattila
13. New Generation
14. Tell It On The Mountains feat. Sena
15. Rank With We
16. Melodica Man