Rihanna új lemeze csak a szexről szól

2011.11.11. 16:30

Néhány újságíró már végighallgathatta a november 21-én megjelenő Rihanna-lemezt, és azt állapították meg, hogy gyakorlatilag csak a szexről van rajta szó. Rihanna menedzsere szerint az énekesnő direkt ad ki ilyen gyakran nagylemezt, amik cserébe rövidek.

A Talk That Talk a hatodik Rihanna-lemez lesz, a negyedik a nagy áttörést meghozó, 2007-es Good Girl Gone Bad óta. A nagyvilág is hallhat már belőle egy rövid, ötperces ízelítőt, újságírók pedig az egésszel megismerkedhettek, biztonságos körülmények között - mármint mobiltelefon sem lehetett náluk, nehogy kiszivárogtassák az anyagot. A beszámolók szerint a dalszövegekben nemcsak gyakran van szó a szexről, hanem egyenesen szinte csak arról van szó, mégpedig mindenféle fajtájáról, mindenféle helyszínen. "Ez a legmocskosabb poplemez Madonna Eroticája óta" - olvashatjuk egy helyen; a Guardian szerint "majdhogynem nevetséges" mértékben itatja át a szexualitás. Az amerikai MTV pedig azt mondja, hogy Rihanna a "rossz kislány" imidzsét gyakorlatilag a pattanásig feszíti a Talk That Talkon - ami amúgy szerintük az év legjobb poplemeze lesz.

A Loud tavaly novemberben jelent meg, azóta Rihanna rengeteget turnézott is, az új számokat közben vette fel, mobil stúdiókban. Az énekesnő menedzsere, Jay Brown szerint nem kényszerítették őt erre a kemény munkára, hanem akkor vonult stúdióba, amikor kedve volt. Ugyanakkor örülnek ennek, hogy volt kedve, hiszen a közönség "folyamatosan igényli az új és új zenéket. Ha három évet vársz a következő lemezeddel, akkor eldobnak." (Egybecseng ezzel az, amit másik mondanak a zeneipar felpörgött tempójáról, ami már az énekesek hangszálait veszélyezteti. Lám, Rihanna sem pihent eleget orvosai szerint.) Jay Brown úgy véli, hogy nem baj, hogy ez azzal is jár, hogy a lemezek így rövidebbek lesznek, a Talk That Talk például csak 35 perc. "Aki megvesz egy albumot, nem szeretne számokat átugrálni. Ha túl sok a szám, az csak felvizezi a mondanivalót" - véli a menedzser, aki szerint az volt a céljuk, hogy minden felkerült dal potenciális sláger legyen.

A Talk That Talkon olyan neves producerek dolgoztak, mint Calvin Harris, Dr. Luke, The-Dream, a StarGate, No ID, Hit-Boy. A címadó számban vendégszerepel Jay-Z (mint az Umbrellában), egy másikban pedig az xx hangmintáját használták fel. A botrányos klippel megtámogatott, slágerlistavezető We Found Love után még a héten bemutatják róla a következő kislemezdalt, a You Da One-t.