[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] motor> !ALROVAT_NEVE

autó címlap Forma-1 Garázsmenet Tesztek Videók Retro Mobil Új Peugeot 308 (x)
motortudás

Motoros suli az [origo]-n

2006.02.27., 9:19|Utolsó módosítás:2006. 06. 20., 18:09|

Magyarországon egyedülálló módon, egy virtuális motoros tanfolyamot indítunk, hogy mire megjön a jó idő, már mindenki kellő elméleti tudás birtokában kezdhessen el gyakorolni.

Fórum

JÁTSSZ ONLINE!

Évről-évre egyre több motoros jelenik meg tavasszal az utakon, ami nem is csoda, hiszen a helyváltoztatásnak ez az egyik legszórakoztatóbb formája, ám sajnos ezzel együtt a legveszélyesebb is. A jogosítvány és egy jó motor megszerzése viszonylag egyszerűen letudható feladat, ám a rutin és a magabiztos motoros tudás csak hosszú évek alatt alakul ki rengeteg kilométer ledarálása után.

Nagyon nem mindegy viszont, hogy milyen gépen, és ami még fontosabb, milyen hozzáállással kezdünk el motorozni, hiszen az életünket tesszük kockára amikor nyeregbe ülünk nap, mint nap. Ezekben a kérdésekben próbálunk segíteni a Hungaroring Motorsport Iskolával közösen indított motoros tanfolyamukkal, amelynek keretei között hétről-hétre részletesen kielemzünk egy-egy témát.

Akik rendszeresen nyomon követi majd a részeket, azok Szabó Attila motorversenyzőtől és oktatótól tanulhatják meg a helyes fékezési, kanyarodási, váltási és egyéb alaptechnikákat, sőt még egy kis "lelki továbbképzést" is kapnak a közlekedési morálból.

"Célunk annak a szakadéknak az áthidalása, ami a motorok teljesítőképessége és a vezetők tudása között tátong" - mondja a bevezetőben Szabó Attila, aki egyúttal rögtön kitér a közlekedési morálra, az autós-motoros ellentétre és csípőből ad néhány túlélési tippet is.

Bevezető és egy kis lelki felkészítés - 7:02 p

1. rész: A tekintetünkkel navigálunk
2. rész: Hogyan válasszunk bukósisakot?
3. rész: Mikor kell megválni a bukósisaktól?
4. rész: A megfelelő védőfelszerelés
5. rész: Kezünk-lábunk védelme
6. rész: A tavaszi átvizsgálás és kirajzás
7. rész: Az elkerülhetetlen bukta
8. rész: Biztonságosan a forgalomban
9. rész: A progresszív fékezés és egyéb finomságok

[origo]

Címlapsztori»

Forrás: Bolla György Ugyanaz, egy picit másként - Volvo XC60 D5 AWD teszt Hét éve van kínai kézben, és most beértek a fejlesztések: a Volvo kész modellcunamit zúdít ránk az utóbbi két évben, futószalagon érkeznek az újdonságok. A sort most az ...
    Forrás: AWZ Felül semmi: Top 5 veterán strandautók Minimális használati értékük miatt csak második, vagy még inkább sokaik autónak valók, nyáron viszont kevés menőbb bulimobil létezik náluk. Túl azon, hogy bájosak, olyan ...
    Fotó: Gulyás Péter Hogyan tovább a dízelbotrányok után? A dízelek nélkül nem lehet az EU ambiciózus fogyasztáscsökkentési tervét teljesíteni, de ehhez feltétel, hogy az öngyulladós motorokra jellemző fokozott NOx-kibocsátást ...
    Forrás: MTI/Máthé Zoltán Így vészelje át autóban a kánikulát Egy túlmelegedett autó vezetése hasonló kockázatot jelent, mintha valaki alkoholfogyasztás után ülne a volán mögé, ezért a hőségriadó idején a sofőröknek a gyalogosoknál ...

Legolvasottabb cikkek

hirdetés

Olvasnivaló

Forrás: AFP/Alexander Joe Tíz percig tartott a per Elhalasztották Oscar Pistorius perét, miután a vád még nyomozni akar a gyilkosság ügyében.
Forrás: Ruben van der Vleuten Saját útját filmezte végig egy csomag Minikamerát és intelligens vezérlést szerelt postai csomagjába egy brit szaki.
Forrás: MTI/Marjai János Cukorcsempészettel égette meg magát az energiaital magyar királya A Hell Energy alapítóinak ütemérzéke kiváló.

További adatok » Időjárás »

Impresszum Médiaajánlat Adatkezelési Szabályzat Az ORIGO kiadója a New Wave Media Group Zrt. © Minden jog fenntartva.