Festett cici már nyomokban sincs - motorkiállítás a Hungexpón

Vágólapra másolva!
Az idén egy sportautó- és egy tetoválókiállítással együtt tartják a háromnapos Budapest Motor Fesztivált, amely a motorpiaccal együtt ugyan összement az előző évekhez képest, de még így is ez számít Magyarország legnagyobb kétkerekű-seregszemléjének.
Vágólapra másolva!

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
A pénteki nyitás után hamar megtelt a Hungexpo A pavilonja látogatókkal
(Még több kép a galériában, kattintson a képre!)

A pénteki nyitás után alig egy órával már kellemes, telt ház közeli hangulat uralkodott a Hungexpo A pavilonjában, ahol a Budapest Motor Fesztivál mellé ezúttal is jó pár kisebb kiállítást is beraktak. Zsúfoltságra azonban így sem kell számítani, a kőbányai vásárváros legnagyobb pavilonjában szellősen megfér egymás mellett az évek óta zsugorodó motorkiállítás és az idén vele együtt futó Tattoo Expo, de jutott még hely egy komplett veteránmotor-kiállításnak és egy gigantikus méretű játszóháznak is egy-egy sarokban.

A 2500 forintos belépőjegy ár/érték arányát tovább javítja, hogy a motorkiállítás melletti pavilonban egy Auto+Motor+Sport Expo elnevezésű rendezvényt is tartanak, amelynek célja "az autó- és motorsportok különböző szakágainak bemutatása" a sajtóanyag szerint. Valójában különböző korú és kategóriájú versenyautók csillognak egy nagy kupacban néhány motorcsónak és egy repülő társaságában, amely úgy fest a hatalmas csarnok közepén, mintha egy szerencsés kimenetelű kényszerleszálláson lenne éppen túl.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Sikeres landolás a versenyautók között

Nyitás után pár perccel a legtöbb helyen még az utolsó simításokat végezték a standokon, törölgették a reflektorfénybe tolt motorokat, kikészítették a szórólapokat, de a levegőben terjengő ragasztószagból kiindulva a padlószőnyegek rögzítését se sokkal korábban oldották meg. Az egyre nagyobb számban felbukkanó látogatók összetétele nagyjából lefedi egy erotikakiállításét: fiatal hímnemű egyedek érkeznek kisebb-nagyobb csapatokban fényképezőgépekkel gazdagon ellátva. "Suli helyett jöttem el ide pár osztálytársammal, csak három óránk lett volna, így nem maradunk le sok mindenről" - erősítette meg a gyanúnkat az egyik hátizsákos kamasz, akit elmondása szerint a motorok csábítottak ki, de ha már itt van, megnézi a tetoválókat is, bár egyelőre nem tervez sajátot.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Az idén is megpróbáltuk összegyűjteni a kiállítás legszebb lányait, akiknek külön galériát is szenteltünk

A motorpiac zsugorodásával együtt sajnos nemcsak a látványos, nagyméretű standok, hanem a lenge ruhába öltözött hostesslányok száma is drámaian megcsappant az előző évekhez képest. Péntek délelőtt úgy kellett összevadászni az ilyenkor szokásos "széplányos" galériánk alapanyagát, akiket legalább annyian fotóztak, mint a kiállított újdonságokat. A legnagyobb standokkal az idén is a japán márkák készültek, a kiállítóhelyek mérete nagyon jól érzékelteti a márkák rangsorát, egyedül talán csak a Harley-Davidson és Triumph készült erőn felül. "Kiállítottunk, mivel a konkurencia is kijött, ám azt sajnos látni kell, hogy évről évre egyre kisebb a rendezvény, így ezzel együtt a jelentősége is" - mondta az egyik nagy japán márka marketingvezetője, aki szerint a motoros kiállítást már csak a Hungexpo "lelkesedése" tartja életben, piaci létjogosultsága azonban egyre kevésbé van.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
A kedvezmények miatt jó alkalom a kiállítás a hiányzó felszerelések beszerzésére

Feltűnő, mennyire eltűnt a korábbi motorkiállítások szerves részét képező távol-keleti blokk, pedig pár éve még egymást érték az egzotikus nevű márkák kisebb-nagyobb standjai. A kínai robogókkal együtt oda lett a korábbi kiállításon uralkodó jellegzetes fröccsöntött tornacipő ájer is, amelyet ezúttal a motoros bőrruhák kellemes kipárolgása helyettesít, hiszen a motorokat forgalmazó cégek mellett kitelepült az egész háttéripar is.

A szezon előtt érdemes itt beszerezni a még hiányzó alkatrészeket, motoros felszerelést vagy tuningmotyót, mert a kiállítás örömére kedvezményt adnak az árusok. A kínálat olyan széles spektrumon mozog, hogy nem is szorítkozik a motorozás műfajára, békésen megfér egymás mellett a sarokkádat és a bukósisakokat kínáló stand, de az sem mehet haza üres kézzel, akinek egy távirányítású helikopter a szíve vágya.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Maradandó emlék a kiállításról

Az A pavilon egy külön szegletében kapott helyett a Tattoo Expo, ahol péntek délelőtt többen is úgy döntöttek, hogy egy maradandó képpel gazdagodnak, nem véletlenül, hiszen a kiállítás ideje alatt itt is kedvezményesen búg föl a festőtű. A tetováló és a motoros kiállítás párosítása már csak azért is szerencsés húzás a szervezők részéről, mert így elmarad a két célcsoport közötti feszengés, nem úgy mint 2007-ben, amikor a 14. nemzetközi Fegyver-, horgászat-, vadászatkiállítás miatt egy sereg, vadásznak öltözött látogató lábatlankodott a motorok között.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
A képen egy motort is elrejtettünk

Néhány hasznos látogatói információ

A motoros- és a vele párhuzamosan zajló kiállítások március 13-áig, azaz vasárnapig tartanak nyitva a kőbányai vásárváros területén. A felnőttbelépő ára 2500 forint, a kedvezményes jegy (diák, nyugdíjas) 1700 forintba kerül, míg a családi belépő (két felnőtt és két gyermek részére) 3800 forint. A rendezvényt szokás szerint számos program színesíti, lesznek robogó- és gokartversenyek, koncertek, divat-, triál- és driftbemutató, gyermek és felnőtt motoros oktatás, ám a legizgalmasabbnak kétségtelenül a Motor-Popó szépségverseny vasárnapi eredményhirdetése ígérkezik.

Lapozzon, ha meg akarja tudni, melyek az idei motoros kiállítás legfontosabb újdonságai!