[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] motor> teszt

autó címlap Forma-1 Garázsmenet Tesztek Videók Retro Mobil Új Peugeot 308 (x)
motortesztmotorHonda CBFHonda

De legalább jól megy - Honda CBF 1000 teszt

2006.07.12., 7:57|Utolsó módosítás:2009. 03. 19., 14:15|

A Honda felfelé bővítette a nagysikerű CBF modellcsaládját. Az új ezres jövevény miatt vélhetően nem fog leállni a forgalom a csodálattól, ám a kissé jellegtelen fizimiska alatt a világ egyik legjobb motorja lapul.

Fórum

Hirdetés

JÁTSSZ ONLINE!

A Honda nagyon aratott az elmúlt években a CBF nevű modelljeivel, amelyek közül ugyan egyik sem nyert formatervezési díjat, vagy gyorsulási versenyt, ám ár/érték arányban szépen hasítanak a kategóriájukban. Ezt a filozófiát követi a CBF család legújabb és egyben legnagyobb tagja is, amely teljesítményével akár házon belüli konkurense is lehetne a gigászi CB1300-asnak, vagy a csupasz 900-as Hornetnek, ám egy teljesen más vevőkört vettek vele célba.

A nagy CBF-et a Honda saját bevallása szerint is azoknak készítette, akik már túljutottak azon az életkoron, amikor csak a sebesség és az adrenalin hajkurászása számít, szeretnek túrázni, kényelmesen gurulni, időnként azért odacsördítve a lovaknak. Kicsit jobban leszűkítve a kört, az ezres CBF az érettebb férfitársadalmat próbálja elcsábítani, akik - jó pár év motorozás után - már legalább egy ezres motort képzelnek el maguk alá megfelelő komforttal társítva.

Ha a fenti okoskodás szerint közelítjük meg a motort, hamar rájöhetünk, hogy a Honda mérnökei hibátlanul oldották meg a feladatot, sikerült egy olyan cirkálót összecsavarozniuk, amely kényelmes, gyors és vélhetően nem hagyja cserben gazdáját az elkövetkező évek alatt, ám mielőtt még bárki is a kasszához rohanna, azért nézzük meg a CBF-et egy kicsit más szemszögből is.

A masinát körbejárva meg kell, hogy állapítsuk, ennek a CBF-nek is fájdalmasan középszerűre sikerült a külseje, így aki az irigykedő pillantásokért vesz motort, az ne ezt a típust válassza. A CBF modellcsalád fizimiskájáért egyébként a Honda európai formatervező stúdiója felel, így még azt sem lehet mondani, hogy "túl japános lett" a végeredmény, de valahol azért érthető az a törekvés, hogy egy viszonylag semleges formával a lehető legtöbb motorost ízlésének próbáltak megfelelni. Ezzel az óvatoskodással el lehet kerülni az olyan rizikófaktort, amit például a Kawasaki szépen felvállalt a formabontó külsejű ER-6n-el.

Forrás: [origo]Na de hagyjuk is a külsőt, ennek megítélése elvégre egyéni ízlés dolga, nagyvonalúan borítsunk fátylat a műszerfal kialakításra is, amely finoman fogalmazva is retrósra sikeredett. A széles ülésre felkászálódva még a legkritikusabb pilóta is meghatódhat a "hazatértem érzéstől", amit ráadásul még tovább lehet fokozni azzal, hogy az ülés, illetve a plexi magasságát be lehet állítani az egyéni igényeknek megfelelően. A tökéletes vezetési pozíciónak köszönhetően kacagva lehet kimotorozni egy tank benzint, ami - a 19 literes kapacitás fényében - bőven 300 km fölött lehet.

Címlapsztori»

Forrás: Retro Mobil Biciklitől a párizsi metró kerekéig - a Michelin fivérek története Véletlenül került a gumiiparba a francia testvérpár, de aztán a cserélhető abronccsal, a radiállal és a marketing fontosságának felismerésével forradalmasította azt. Így ...
    Fotó: Gulyás Péter Ennél olcsóbban nem lehet autóversenyezni Kipróbáltam, hogy milyen egy teljesen szériaállapotú öreg kisautóval elindulni egy amatőr versenyen egy teli tank benzin árából. Röviden? Jó móka, bármikor újra ...
hirdetés

Olvasnivaló

Forrás: AFP/Alexander Joe Tíz percig tartott a per Elhalasztották Oscar Pistorius perét, miután a vád még nyomozni akar a gyilkosság ügyében.
Forrás: Ruben van der Vleuten Saját útját filmezte végig egy csomag Minikamerát és intelligens vezérlést szerelt postai csomagjába egy brit szaki.
Forrás: MTI/Marjai János Cukorcsempészettel égette meg magát az energiaital magyar királya A Hell Energy alapítóinak ütemérzéke kiváló.

FÓRUM

További adatok » Időjárás »