A független ügyészek által le nem zárt ügyek

Bill Clinton amerikai elnök alkotmányos felelősségrevonása (impeachment) elmaradt. A szenátus 1999. február 12-én 55-45 arányban szavazott így. A vádemeléshez a szenátus két-harmadának beleegyezésére lett volna szükség.
Clinton ellen Kenneth Starr független ügyész folytatott nyomozást, mikor nyilvánosságra került Clinton viszony Monica Lewinskyval, a Fehér Ház-beli gyakornoklánnyal. Az ügyész azért javasolta a vádemelést, mert szerinte Clinton eskü alatt hamisan vallott Lewinskyval való viszonyáról, amit az ügyész szerint egy elnök nem tehet meg.

Mike Espy mezőgazdasági miniszter ellen három vádpontot hozott fel Donald Smaltz ügyész, amelyek szerint a miniszter eskü alatt hazudott, illetve utasította embereit, hogy ők is hazudjanak. Espy és társai ajándékokat fogadtak el cégektől, cserébe gazdasági előnyhöz juttatták őket.
Espyt felmentették, bizalmas emberét, a minisztérium személyzeti főnökét azonban két év börtönbüntetésre ítélték.

Alexis Herman munkaügyi minisztert azzal vádolta Ralph Lancaster ügyész, hogy 10 százalékban részesedett egy cég eladási árából. Az összegért cserébe Herman egy jóbarátjának adott el egy nemzetközi beruházásokkal foglalkozó vállalatot. Herman végig tagadott. At ügyet nem zárták le.

David Barrett ügyész szerint Henry Cisneros lakásügyekért felelős miniszter több, mint 264,000 dollárt fizetett volt barátnőjének, Linda Jonesnak minisztersége előtt, a 80-as évek végén - 90-es évek elején. Az ügyész egy hangszalagot nyújtott be bizonyítékként a bíróságon, amiről Cisneros ügyvédje azt állította, hogy hamisítvány. Jonest végül börtönbe zárták, mert a bíró szerint hazudott a szalag eredetiségéről. Cisnerost összeesküvéssel vádolták, illetve azzal, hogy eskü alatt hazudott. A volt miniszter azt bevallotta, hogy kisebb pénzösszeget adott Jonesnak, de tagadta, hogy törvénytelenséget követett volna el.

Carol Elder Bruce független ügyészt kérték fel, hogy nyomozza ki, vajon Bruce Babbitt belügyminiszter valótlant állított-e akkor, mikor a Kongresszus előtt nyilatkozott egy indián kaszinó engedélyeztetéséről.