Kivégeztek egy férfit Missouri államban

Az amerikai Missouri államban szerda hajnalban méreginjekcióval kivégeztek egy 49 éves férfit 1980-ban elkövetett bűncselekménye miatt. David Leisure egy szakszervezeti tisztségviselő elleni gyilkos autórobbantásos merényletben játszott központi szerepet.

A most kivégzett David Leisure helyezte el a pokolgépet James Michaels St. Louis-i szakszervezeti vezető gépkocsija alatt, majd két unokatestvérével, Anthony és Paul Leisure-rel együtt hajtotta végre a távirányításos robbantást. A két unokatestvér életfogytiglani börtönbüntetést kapott. Egyikük, Anthony volt az, akinek az érdekében a leszámolás voltaképpen történt, ő ugyanis Michaelsszel szemben álló szakszervezeti funkcionárius volt.

Egyes tanúk szerint azonban valójában két rivális bűnbanda konkurenciaharca húzódott meg az események mögött, "szakszervezeti köntösbe" bújtatva.

David Leisure ügyvédei hiába hivatkoztak arra, hogy a férfi szellemileg visszamaradt, 13 éves kora óta "alkohol- és kábítószerproblémákkal küszködött".

A kivégzés előtti utolsó vacsorára Leisure marhaszeletet kért sült krumplival, utolsó üzenetében pedig ártatlanságát hangoztatta, illetve azt állította, hogy ügyének tárgyalása nem volt tisztességes.

Ajánló: