Robbanás Moszkva egyik bevásárlóközpontjában

Robbanás történt Moszkvában, a Kreml tőszomszédságában lévő Manyézs-tér bevásárlóközpontjában a sérültek számáról még csak találgatások vannak.

A robbanás az első hírek szerint a föld alatti szupermodern és méregdrága bevásárlóközpontban történt, amely közvetlenül a Sándor-kert mellett található. A detonáció állítólag az egyik, a negyedik földalatti szinten lévő játékteremben következett be, az egyik automata robbant fel.

A helyszínre nagy erőkkel vonult ki a rendőrség, illetve a biztonsági szolgálatok, s teljesen lezárták a környéket, még a metrólejáratokat is. A Manyézshoz húsz rohamkocsival vonultak ki a mentők a sebesültek elszállítására.

Az első értékelések szerint nem kizárt, hogy a helyi idő szerint este nyolc órakor történt nagy erejű robbanás terrorakció volt. Sokan valószínűnek tartják a csecsen kapcsolatot, ugyanis a dagesztáni vahabita akció kudarca, s a csecsenföldi bázisok elleni szövetségi légicsapások után a muszlim szélsőségesek válaszlépéseket helyeztek kilátásba Moszkva ellen.

(MTI)