A csecsenek ellenállnak az orosz támadásnak

A csecsen fegyveresek több térségben ellentámadásba lendültek. Sámil Bászájev csecsenföldi hadúr merényletsorozatra szólította fel a csecsen harcosokat.

Csecsenföld keleti részén súlyos harcok bontakoztak ki az orosz egységek és a csecsen fegyveresek között Alleroj körzetében. Az oroszok nyolc páncélozott járművet és három harckocsit vesztettek.

Folytatódtak a légi és tüzérségi támadások Groznij, Argun és Urusz-Martan ellen. Az emberrabló bűnbandák rejtekhelyeként számon tartott Urusz-Martan több hete áll ellen az orosz bombázásoknak. Ahhoz, hogy bezáruljon a körgyűrű Groznij körül, az orosz erőknek mindenképpen be kell venniük Urusz-Martant és Salit.

Igor Szergejev védelmi miniszter szerint az orosz katonák két-három napon belül ellenőrzésük alá vonják Argunt. Szergejev elismerte, hogy a csecsen fegyveresek több térségben is ellentámadásba lendültek, és megpróbálják magukhoz ragadni a kezdeményezést. Az orosz erők növekvő ellenállással találják szembe magukat Csecsenföld keleti részén. A csecsen fegyveresek kommandós akciói gyakoribbá váltak a felszabadított, elvben az orosz erők által ellenőrzött területeken.

Sámil Bászájev csecsenföldi hadúr felszólította a csecsen lázadókat, hogy indítsanak merénylethullámot Oroszországban. "Itt az ideje, hogy merényletsorozatot kezdjünk Oroszország területén, és Dagesztánban leszedjük bizonyos személyek fejét" - mondta a csecsen hadúr.

(MTI)

Ajánló:

(angolul)

Korábban:

(1999. november 11)