Borisz Jelcin még egy hétig kórházban marad

Az orosz elnök feltehetően egy hétig lesz kórházban. Pénteken már fogadhatja Putyin kormányfőt, akivel az orosz-fehérorosz uniós szerződésről fog tárgyalni.

Borisz Jelcint tüdőgyulladással kezelik a Kreml kórházban. Az orosz elnök szóvivője közölte, hogy Jelcin láztalan, állapota stabil. A tüdőgyulladást kedden állapították meg az orosz elöknél, azóta antibiotkumokkal kezelik.

Jelcin a kórházban is dolgozik, pénteken már fogadhatja betegszobájában Vlagyimir Putyin orosz kormányfőt, akivel elsősorban az orosz-fehérorosz uniós szerződés aláírásának új időpontjáról állapodnak majd meg. Moszkvában azt szeretnék, ha még a régi összetételű duma ratifikálná a szerződést. Az orosz alsóház ezt a december 19-i választásokig egy rendkívüli ülésen teheti meg.

Jelcin e heti munkaprogramjait már a múlt héten lemondták. Az orosz elnök kórházi kezelése várhatóan egy hétig tart majd, ezért egyelőre nem halasztották el Leonyid Kucsma ukrán elnök hétfői moszkvai munkalátogatását, s Jelcin decemberi pekingi látogatását sem. Ugyancsak szerepel még az elnök programjában december 21-i párizsi vizitje, találkozója a francia elnökkel és a német kancel

(MTI)

Ajánló:

a port.hu honlapján

Korábban:

(1999. november 29)