Vérfürdőre készülő tizenéveseket vettek őrizetbe Németországban

Tanáraik és diáktársaik ellen érzett határtalan gyűlöletből három 14 éves diák valóságos vérfürdő megrendezését tervezte az alsó-bajorországi Mettenben.

A fiatalok, akik tömeggyilkosként akart "hírnevet" szerezni maguknak, egészen a részletekig kidolgozták, hogyan hajtják végre a tervezett gyilkosságokat. A tizenéves fiúkat hétfőn vették őrizetbe osztálytermükben. A nyomozás szerint a nyolcadik osztályosok már októberben tervbe vették, hogy tavasszal vérfürdőt rendeznek iskolájukban.

Az addig fennmaradó időt egy bank kirablására akarták felhasználni, hogy elegendő pénz álljon rendelkezésükre a müncheni "nagy bevásárláshoz", ahol a főpályaudvaron akartak feketén kézigránátokhoz és aknavetőgránátokhoz jutni. A listáról természetesen nem maradhattak el a símaszkok sem.

Miután az egyik fiút már komolyan fenyegette a kicsapás veszélye, múlt hétfőn úgy határoztak, hogy megölik osztályfőnöküket. "Úgy tervezték, hogy a tanárnő lábába lőnek és hagyják, hogy lassan elvérezzen" - mondta a főügyész. A "trió" nem kegyelmezett volna az alig három hónapja kinevezett igazgatónőnek sem, de osztály- és iskolatársaikat sem kímélték volna.

A diákok őrizetbe vételekor egyiküknél sem találtak fegyvert, de később kiderült, hogy az egyik ifjonc a szobájában rejtegette apja engedéllyel ugyan rendelkező, de nem a megfelelő körülmények között tárolt fegyverét.

A három fiú valóságos rettegésben tartotta az iskolát. Már egy pár héttel korábban az egyik fiú revolverrel lövöldözött, kis híján megsebesítve egyik osztálytársnőjét. Az osztályfőnöknő jellemzése szerint mind a három fiú kifejezetten hajlamos az erőszakra.

A nyomozás arra a következtetésre jutott: a három fiatalkorú gyanúsított tervéről közel 15 diák tudott, de félelemből nem szóltak arról sem szüleiknek, sem tanáraiknak.

November elején egy símaszkot viselő diák leszúrta egy tanárnőjét a szászországi Meissenben. A 44 éves asszony belehalt sérüléseibe. Egy 16 éves felső-bajorországi diák Bad Reichenhallban gyilkolt le 4 embert, majd végzett önmagával

(MTI)

Korábban:

(1999. november 10.)