Eddig nem találtak túlélőt a hétfői légiszerencsétlenség után

Az Alaska Airlines légitársaság hétfői szerencsétlensége után csak néhány holttestet találtak a mentőcsapatok. Az utasok között sokan a légitársaság alkalmazottai és azok hozzátartozói voltak.

A mentőcsapatok nem találtak túlélőt, csak néhány holttestet a hétfői repülőgép-szerencsétlenség után. Az Alaska Airlines légitársaság MD-83-as utasszállító repülőgépe a kaliforniai partok közelében zuhant a Csendes-óceánba. A hozzátartozóknak az Alaska Airlines vezetői csak annyit mondtak, hogy a légitársaság dolgozói és azok barátai közül is voltak jó néhányan a kétmotoros gép utasai között. Ők nyaralásról utaztak hazafelé.

A légitársaság információi szerint 83 utas és öt fő személyzet tartózkodott a szerencsétlenül járt repülőgépen. Hárman az Alaska Airlines és hárman a Horizon Air testvér-légitársaság dolgozói voltak. További 23-an az alkalmazottak barátai és rokonai voltak.

A repülőgép Puerto Vallartából, Mexikóból San Franciscóba szállította volna utasait. A pilóta már repülés közben jelezte a földi irányításnak, hogy baj van a kiegyenlítő lap nevű mechanikai szerkezettel, amely kulcsfontosságú a gép irányításában. Miután a fedélzeten észlelték a hibát, a pilóta megpróbált kényszerleszállást végrehajtani Los Angeles repülőterén. Mielőtt azonban leszállhatott volna, hat kilométeres magasságból becsapódott az óceán negyven méter mély vizébe. Egy szövetségi parkőr egy szigetről látta a balestet. A nyomozóknak elmondta, a gép orra zuhant először az óceánba.

A mentőcsapatok egész éjszaka túlélők után kutattak. Néhány holttestet megtaláltak, de nem tudták pontosan megadni, hogy hány holttest van meg. A víz hőmérséklete nem zárja ki a túlélés lehetőségét, ezért a keresést addig folytatják, amíg a legapróbb esély is van túlélő megtalálására. A Seattle központú Alaska Airlines legsúlyosabb szerencsétlensége volt az utóbbi harminc évben a hétfői.

Ajánló:

Korábban:

(2000. február 1.)