Megsebesült Baszajev csecsen vezér

Súlyosan megsebesült Samil Baszajev, a legfőbb csecsen hadúr. Az oroszok által már korábban elfoglalt Alkan-Kala település kórházában műtötték meg a csecsen vezért egy francia újság tudósítója szerint. Az orosz hadsereg szóvivői tagadták, hogy az általuk ellenőrzött településen kezelik Baszajevet.

A Baszajev megsebesüléséről szóló hírt az Ouest France című francia újság tudósítónője tette közzé. Az újságíró szerint a csecsen fővárostól néhány kilométernyire lévő Alkan-Kala település kórházában kezelik a csecsen vezért. 2200 fegyveres vette körbe az épületet Baszajev műtéte alatt.

"A település kórházában nagy volt a mozgolódás, és sok aggódó arcot lehetett látni a műtőbe vezető folyóson, amikor más csecsen sebesülttel együtt Baszajevet műtötték" - állította a tudósító.

Az orosz parancsnokság tagdta, hogy a szövetségiek ellenőrizte Alhan-Kalában megműtötték volna a súlyosan megsebesült Samil Baszajev csecsen hadurat.

Eközben Groznijban az orosz erők keddre virradó éjjel bevették a buszpályaudvart, és megtisztították a mesterlövészektől az előző nap elfoglalt stratégiai fontosságú Minutka teret.

A sikeres orosz előrenyomulás ellenére a csecsenek még mindig a főváros több mint hatvan százalékát ellenőrzik.

Az arguni szorosban megpróbáltak kitörni a csecsen fegyveresek, de a szövetségi csapatok visszaverték a csecsenek rohamát. Az oroszok egy 76 milliméteres ágyút és három légvédelmi géppuskát zsákmányoltak az akció során.

Az ingus belügyminisztérium közölte: hétfőn éjszaka orosz katonák lövöldözni kezdtek egy békés hegyi faluban az ingus-csecsen határon. Az orosz parancsnokság nem reagált a hírre.

(MTI)

Ajánló:

(franciául)