Egy pap megtámadott egy abortuszklinikát

Amerikában egy 32 éves katolikus pap autójával nekihajtott egy abortuszklinikának, majd fejszével esett neki az épületnek. A pap tettére az adhatott okot, hogy szerdán engedélyezték az Egyesült Államokban egy újfajta abortusztabletta forgalomba hozatalát.

Az amerikai Illinois állambeli Rockfordban John Earl 32 éves katolikus pap szombaton autójával nekihajtott egy abortuszklinikának. Ezután fejszével esett neki az (alapvetően fából készült) épületnek, mígnem a klinika tulajdonosa figyelmeztető lövések leadásával meg nem állította. Majd a gyorsan kiérkező rendőrök letartóztatták. Személyi sérülés nem történt, a pap ellen betörési kísérlet és rongálás címén emeltek vádat.

Az Egyesült Államokban a szövetségi gyógyszerfelügyelet szerdán engedélyezte - 12 évi vizsgálódás után - az eddig tiltott, először Franciaországban alkalmazott RU-486-os abortusztabletta forgalomba hozatalát. Az amerikai abortuszklinikák már régóta szinte menetrendszerűen felkészülhetnek erőszakos cselekményekre, valahányszor valamilyen abortusszal kapcsolatos hír izgalomba hozza a közvélemény egy részét.

(MTI)