Amerikában agyonlőtte édesanyját egy hatéves gyerek

Véletlenül agyonlőtte édesanyját egy hatéves kisfiú az egyesült államokbeli Coloradóban, amikor egy családi céllövő gyakorlat alkalmából ki akarta próbálni apukája puskáját. A fegyver túl nehéz volt a gyermek számára, aki nem tudta megfelelően tartani annak súlypontját.

Véletlenül agyonlőtte édesanyját egy hatéves kisfiú az egyesült államokbeli Coloradóban, amikor egy családi céllövő gyakorlat alkalmából ki akarta próbálni apukája puskáját. Az eset még szerdán történt, a Denvertől 150 kilométerre délkeletre fekvő Punkin Center település mellett, egy nyaralóhoz tartozó telken, de csak pénteken hozta nyilvánosságra a rendőrség, a vizsgálat befejezésekor.

A 36 éves Jill Wells, a férje, és a kisfiuk, Tanner céllövő gyakorlatot tartott. Már a kisfiú is szokott lőni, de egy kisebb, könnyű fegyverrel. Múlt szerdán megkérte apját, hadd próbálja ki annak a puskáját. Az megengedte, hogy a gyerek lőjön egyet. A kisfiú nem tudta megfelelően tartani a nagy, súlyos puskát, és fejbe lőtte édesanyját, aki a helyszínen meghalt.

A haláleset rekonstruálása során a nyomozók próbalövéseket végeztettek egy másik hatéves gyermek bevonásával egy ugyanolyan típusú puskával. Egyértelművé vált, hogy ez a fegyverfajta túl súlyos, és esetlen, nehezen kezelhető egy ekkora gyermek számára. Mivel az édesanya - egy szakképzett kórházi nővér - halála magánterületen következett be, és az esetet balesetnek minősítette a vizsgálat, nem emeltek vádat az apa ellen sem gondatlan veszélyeztetésért, sem egyéb mulasztás vagy cselekmény miatt.

(MTI)