Újabb mészárlás Algériában

Algéria nyugati részén egy fegyveres csoport kedden lemészárolt tizenhárom embert, köztük tizenkét polgárőrt. Algériában október eleje óta a közel száz embert gyilkoltak meg szélsőségesek.

Az algériai biztonsági szolgálat jelentése szerint a támadók helyi idő szerint reggel hét óra körül rajtaütöttek egy tehergépkocsin, amely Mendesből az Uled Rafaa-i beduin sátortelep felé tartott. A gépjárművön tartózkodókat lemészárolták: a támadásban tizenhárom személy vesztette életét, egy polgárőr megsebesült.

Szélsőséges muzulmán fegyveresek legutóbb október 14-én az algériai fővárostól 630 kilométerrel keletre fekvő Bir el-Ater közelében gyilkoltak le tizenegy polgárőrt.

Mint az AFP utalt rá, az Antar Zuabri vezette Iszlám Fegyveres Csoport (GIA) és a Hasszán Hattab vezette Ima és Harc Szalafista Csoport nevű muszlim fundamentalista szervezet tagjai elsősorban az ország nyugati körzeteit tartják terror alatt. A fegyveresek elutasítják az Abdelaziz Buteflika elnök által meghirdetett megbékélési politikát.

Hivatalos adatok szerint Algériában október eleje óta a különböző fegyveres erőszakcselekményekben közel száz ember vesztette életét.