Bosszút esküdtek az amerikai tengerészgyalogosok

Szombaton tovább folytatódtaka a harcok Kandahár körül. A város mellett beásta magát egy amerikai tengerészgyalogosegység, ha kell, bármikor lecsapnak a tálibokra. Parancsnokuk közölte, ha módjuk lesz rá bosszút állnak.

Beásta magát pénteken  egy tengerészgyalogos zászlóalj Kandahár közelében. Ugrásra készen várják a parancsot a tálibok elleni támadásra. A mintegy 1200 katona parancsnoka a CNN-nek azt mondta, ha harcolhatnak, bosszút is állnak majd a tálibokon az Amerika eleni támadás miatt. Eközben Kandahárt egyre hevesebben támadják az ellenzéki csapatok, de szombat délelőtt még mindig a tálibok kezén volt a város.

A katonák egy héttel ezelőtt érkeztek a térségbe, egy hadihajón. Vasárnap repülőgépekkel szállították őket Dél-Afganisztánba. Első küldetésüket azóta már végre is hajtották, felépítettek egy katonai támaszpontot Kandahár közelében. A támaszpont jelentősége, hogy az USA bármikor gyorsan megnövelheti az országban állomásozó egységeinek létszámát. Eddig ugyanis csak kisebb kommandós alakulatok tevékenykedtek Afganisztánban. Hamarosan azonban szükség lehet nagyobb tűzerejű, nagy létszámú csapatok bevetésére is a vezérkar szerint.