Pénzt égettek egy angol rádióban

Közel kétmillió forintnak megfelelő angol fontot égettek el egy birminghami rádió egyik műsorában. A műsor lényege az volt, hogy a hallgatók döntsék el, mi történjen a pénzzel. A közönség a jótékonykodás helyett inkább a pénz elégetését választotta. A rádióadó ellen vizsgálat indult.

Ötezer angol fontot, azaz több mint egymillió nyolcszázezer forintnak megfelelő összeget égettek el egy rádióműsorban, Angliában. A birminghami Galaxy rádió "Tedd el, vagy égesd el" című műsorában a hallgatók szavazhattak arról, mi legyen az összeg sorsa.

A három lehetőség az volt, hogy az egyik betelefonáló hölgy mellplasztikai műtétjét finanszírozzák a pénzből. Egy tiszteletes azt javasolta, hogy az ötezer font a Birminghamben található "átkozottul jó" jótékonysági alapítványok egyike kapja.

A hallgatók többsége azonban arra szavazott, hogy a pénzt égessék el, így az összeg a lángok martalékává vált. Az egyik hallgató azonban panaszt tett a brit Rádió Hatóságnál, amely vizsgálatot indított a pénzégető rádió ellen.

KAPCSOLÓDÓ CIKK