Hatos ikrek születtek Amerikában

Három lány- és három fiúgyermeknek adott életet hétfőn egy pennsylvaniai asszony az Egyesült Államokban. A gyermekek a terhesség harmincadik hetében jöttek világra császármetszéssel. Öt gyermeket inkubátorban tartanak. A legkisebb alig több mint egy kilós.

Hatos ikreknek adott életet hétfőn az Egyesült Államokbeli Hershey-ben (Pennsylvania állam) egy 29 éves asszony. A három lány és a három fiú császármetszéssel jött a világra az anya, Kate Gosselin terhességének 30. hetében. A hat újszülött közül azonban ötöt egyelőre inkubátorban tartanak. A legnagyobb súlyú baba másfél, a legkisebb 1, 2 kilogramm súlyú. Állapotuk kielégítő.

A Gosselin-házaspárnak már van két hároméves ikergyermeke. Az asszony korábban termékenységet elősegítő gyógyszereket kapott. A rendkívüli szülést több mint ötven orvos, ápolónő és más szakember segítette. Az apa maga is jelen volt a hatos ikrek születésénél.

Kórházi illetékesek szerint Kate Gosselin szülése előtt világszerte mindössze 138 hatosiker-szülést jegyeztek fel. Az egyházi gyülekezet, amelyhez Gosselinék tartoznak, felajánlotta a tíz főre gyarapodott családnak, hogy állja házuk bővítésének költségeit. Több cég is adományokkal segíti őket - mondta el sajtótájékoztatóján a boldog apa.