Harminc embert mészároltak le Rio de Janeiróban

2005.04.01. 15:20

Harminc embert, köztük három gyereket lőtt le Rio de Janeiro két északi peremvárosában egy nyolcfős banda, melyet a jelek szerint rendőrök alkottak. A hatóságok úgy vélik, hogy megtorlásról lehet szó, miután nemrégiben börtönbe vetettek a mostani vérengzés körzetéből nyolc rendőrt, akiket két ember kivégzésével vádolnak.

Harminc embert, köztük három gyereket lőtt le Rio de Janeiro két északi peremvárosában egy nyolcfős banda, amely két gépkocsin közlekedett - mondta pénteken Marcelo Itagiba, a brazil város közbiztonságáért felelős államtitkár a CBN rádiónak. A banda, melyet a jelek szerint rendőrök alkottak, először 15 emberrel végzett csütörtök este kilenc óra körül Nova Iguacu negyedben, majd egy órával később 15 másikat gyilkolt meg a 15 kilométerre fekvő Queimadosban.
   
A szemtanúk arról számoltak be a Globo News televíziónak, hogy a mészárlás nagyon gyorsan történt. Nova Iguacuban először egy bárban nyitottak tüzet hat emberre, azután kilenc másikra lőttek, akik a környéken tartózkodtak - mondta egy asszony, akinek gyermekét meggyilkolták.
   
Az államtitkár úgy vélekedett, hogy megtorlásról lehet szó, miután nemrégiben börtönbe vetettek a mostani vérengzés körzetéből nyolc rendőrt, akiket két ember kivégzésével vádolnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK