Magtalálták a nagybecskereki buszbaleset újabb áldozatát

2005.06.01. 18:38

Másfél hónappal a nagybecskereki Tisza-hídon történt buszbaleset után a szerbiai polgári védelem szakemberei még egy áldozat holttestét találták meg a folyóban.

A holttestet kedden reggel emelték ki a Tiszából, szerdán azonosították az áldozatot, aki a nagybecskereki rendőrség egyik alkalmazottja volt, és a tragédia idején a buszban tartózkodótt.

Április 15-én az Újvidék és Versec között közlekedő autóbusz egy teherautóval összeütközve a megáradt Tiszába zuhant a nagybecskereki Tisza-hídról. A balesetet heten élték túl;  közvetlenül a tragédia után három holttestet emeltek ki a vízből,  egyikük magyar volt. A tragédia pillanatában a járműben feltehetően több mint húsz személy tartózkodott, de csak nyolc eltűntről érkezett bejelentés. Nem kizárt, hogy voltak az utasok között olyanok is - például romániai állampolgárok -, akik eltűnéséről egyelőre nem értesültek a hatóságok.

A polgári védelem emberei másfél hónapja kutatnak az eltűntek után. A tragédia után három héttel találtak egy vízbe fulladt utast, így szerdától hivatalosan még hat eltűntet keresnek.

A kutatás során három olyan személy holttestére is bukkantak a vízben, akikről a média eleinte tévesen azt állította, hogy a buszbaleset áldozatai voltak, de az azonosításkor ez nem nyert bizonyítást. Vasárnap megtalálták a Tiszában egy 26 éves bácstopolyai magyar fiatalember holttestét, aki négy nappal korábban tűnt el.

KAPCSOLÓDÓ CIKK