Öt brit kamaszt tartóztattak le gyilkossági kísérlet miatt

2005.06.01. 21:29

Egy ötéves kisfiú megölésére tett kísérlet gyanújával szerdán őrizetbe vettek öt kiskamaszt az észak-angliai West Yorkshire grófságban.

"A kisfiú által elszenvedett sérüléseket az orvosszakértő olyan súlyosnak ítélte a kedd esti vizsgálaton, hogy a nyomozók emberölés kísérletének gyanújával indítottak eljárást az ügyben" - jelentette be Andy Brennan rendőrfőfelügyelő. Az öt őrizetbe vett gyermek 11-12 éves. Az ügyben köröznek további két-három személyt is, akiknek életkorát azonban nem közölték.

A "súlyos és rettenetes látványt nyújtó" sérüléseket szenvedett ötéves kisfiúra a Dewsbury város melletti erdőben bukkantak kedden kora este. Kórházba szállították, de szerda délután már hazaengedték.

A főfelügyelő nem volt hajlandó megerősíteni azokat az információkat, amelyek szerint a gyermeket felakasztották támadói. Mint mondta, a nyakán több sérülés van, de korai volna kijelenteni, hogy az kötél nyoma, mindenesetre olyan, mintha kötél nyoma lenne.

Az őrizetbe vett három fiú és két lány kihallgatása szerdán kora este még tartott. A kihallgatást végzők szerint a gyanúsítottak korábban nem ismerték egymást és az áldozatot sem.