Egyenesben közvetítik Szaddám perét

2005.08.01. 7:37

Élő egyenes adásban közvetítik Szaddám Huszein bukott iraki diktátor perét. Az iraki nemzetbiztonsági tanácsadó szerint a nyilvános per az irakiaknak is bebizonyítja majd, hogy Szaddám uralmának vége.

Forrás: MTI
Nyilvános lesz a per

Egyenes televíziós adásban közvetítik Szaddám Huszein volt iraki diktátor perét - közölte vasárnap a CNN amerikai hírtelevízióban Muaffak ar-Rubai iraki nemzetbiztonsági tanácsadó. "Példát akarunk mutatni az egész arab világnak, az egész muzulmán világnak, hogy igazságos per lesz, védővel és megfelelő ügyésszel. Mindenki egyenes adásban követheti végig a pert" - mondta ar-Rubai, aki szerint a tárgyalás az iraki nép számára is végleg bebizonyítja, hogy Szaddám Huszein uralma már a múlté.

A per kezdetének időpontját eddig még nem tűzték ki, de az iraki nemzetbiztonsági tanácsadó reményét fejezte ki, hogy október 15 előtt összeülhet a volt diktátor felett ítélkező különleges törvényszék. Muaffak ar-Rubai az interjúban kijelentette: nem akarnak politikai pert. "Nem hagyjuk, hogy Szaddám Huszeinből egy második Slobodan Milosevic legyen és szónoklatokat tartson, a perben az ügy büntetőjogi oldalára koncentrálunk" - mondta az iraki illetékes.

KAPCSOLÓDÓ CIKK