Harcolhat a milliókért Anna Nicole Smith

2006.05.01. 16:52

Perelhet Anna Nicole Smith, egykori Playboy-modell, hogy dollármilliókat szerezzen meg néhai férje másfél milliárd dolláros örökségéből - így döntött az Egyesült Államok legfelsőbb bírósága.

Forrás: Hölgyfórum
Anna Nicole Smith

Anna Nicole Smith 1994-ben, 26 évesen ment hozzá J. Howard Marshall akkor 89 esztendős texasi olajbáróhoz, aki egy év múlva meghalt, 1,6 milliárd dolláros vagyont hagyva hátra. Marshall ugyan ifjú özvegyére hagyott két házat, több millió dollárnyi ajándékot, ruhát és ékszert, de Smith azt állította, teljes vagyona felét is neki ígérte. Az elhunyt fiai nem akartak osztozkodni, az özvegy ezért pert indított.

A bíróság első fokon megtagadta tőle a követelését, de 450 millió dollárt megítélt neki, később 88 millióra mérsékelve. Marshall ifjabb fia azonban ezt is sokallta, megtámadta a döntést, amelyet a texasi bíróság 2002-ben teljes egészében vissza is vont. Smith sem hagyta azonban annyiban a dolgot, tovább folytatta a jogi küzdelmet, minek eredményeként most hétfőn a legfelsőbb bíróság úgy ítélte meg, hogy jogosult perelni.

Ezzel persze még messze nem ér véget az ügy, csupán újabb fejezete kezdődik.

KAPCSOLÓDÓ CIKK