Bin Laden megfenyegette az iraki síitákat

2006.07.01. 21:24

Az iraki síitákat fenyegette meg legújabb üzenetében Oszama bin Laden. Az al-Kaida vezetője arra figyelmeztette a síitákat, hogy amennyiben folytatják a szunnita városok elleni rohamokat, a síita területeken is megtorlásokra lehet számítani.

Újabb Oszama bin Ladentől származó hangüzenet jelent meg a világhálón. Az egy iszlámista honlapon megjelent szombati üzenetben az iraki síitákat fenyegette az al-Kaida vezetője. Bin Laden arra figyelmeztette őket: amennyiben folytatják a szunnita városok elleni rohamokat, az ő területeik sem lesznek mentesek a megtorlásoktól. A terrorista vezér szerint Irakban jelenleg a síiták a szunnita muzulmánok megsemmisítésén fáradoznak.

Iraki fegyvereseinek azt üzente, hogy a muzulmán nemzet győzelmükért imádkozik, és hogy ők "Isten reményei", akik felszabadítják a nemzetet a "keresztesek rabságából". A nemzetközi terrorhálózat vezére a 19 perces üzenetben kitért arra is, hogy az al-Kaida fenntartja magának a jogot arra, hogy megbüntesse az Egyesült Államokat, akár amerikai területen is.

Bin Laden szombati üzenetében megerősítette, hogy Abu Hamza al-Muhádzsir mozgalmi néven is emlegetett al-Maszri lett Abu Muszab az-Zarkávi június 7-i halála után az iraki al-Kaida vezetője. Felszólította Muhádzsirt, hogy kezdje meg harcát, amelynek végcélja az, hogy Irakot egy iszlám kalifátus központjává változtassa. Az internetes hangüzenetet bin Laden fényképével illusztrálták.

[origo]-MTI

KAPCSOLÓDÓ CIKK