Gyilkolna a reformok helyett Kadhafi

2006.09.01. 6:44

Moammer el-Kadhafi líbiai vezető csütörtökön felszólította támogatóit, hogy "öljék meg az ellenségeket", ha azok politikai változást akarnak.

Kadhafi a televízióban mondott beszédet az államcsíny 37. évfordulóján, amely révén hatalomra került. A televízióban elhangzott kemény hangvételű beszéd ellentmond az ötmilliós lélekszámú észak-afrikai ország politikai reformjaival kapcsolatban nemrégiben táplált reményeknek.

A líbiai vezető befolyásos fia, Szaif al-Iszlám augusztus végén azt mondta, hogy Líbia politikai zsákutcában van és reformokra van szükség, hogy megszabaduljanak a hatalmat és a vagyont kisajátító "hivatalnokmaffiától".

Kadhafi viszont azt mondta: azok, akik politikai változást akarnak, "tudatlanok és éretlenek". "Köszönet Istennek. Győzött a forradalmunk.. és az egész világ elfogadja forradalmi programunkat, amely a világ összes népének javát szolgálja" - mondta a líbiai vezető.

"Ellenségeinket összezúztuk Líbián belül, és készeknek kell lenniük arra, hogy megöljék őket, ha ismét előjönnek" - jelentette ki Kadhafi.

KAPCSOLÓDÓ CIKK