Öngyilkosságba menekült egy texasi halálraítélt

2006.10.19. 19:31

Órákkal a kivégzése előtt öngyilkosságot követett el egy halálraítélt Texas amerikai szövetségi állam egyik börtönében. A déli államban 390 ember vár halálos ítélete végrehajtására.

A huntsville-i börtönhatóságok szerint a Johnson nevű elítélt 18 órával a kivégzés előtt saját kezével vetett véget életének a siralomházban. A 29 éves rab egy farúdhoz erősített fémdarabkából készített pengével vágta el a torkát.

A foglár szokás szerint negyedóránként ellenőrizte a foglyot, és egy ilyen szemle alkalmával talált rá a vérbe fagyott Johnsonra. Az elítélt nem adott életjelet, és kórházba szállítás után halottnak nyilvánították.

Johnsont 1995-ben ítélték halálra, mert meggyilkolt egy bolti alkalmazottat. Az elítélt cáfolta, hogy ő követte el a gyilkosságot, társa ellen vallott, aki viszont vádalkut kötött az ügyészséggel, Johnsont tette felelőssé a bűntettért, és megúszta nyolc év börtönbüntetéssel.

Nem ez az első eset Texasban, hogy siralomházban vet véget életének a kivégzésre váró rab. Legalább hat ilyen eset történt már a déli államban, ahol jelenleg 390 ember vár halálos ítélete végrehajtására.

KAPCSOLÓDÓ CIKK