Ellenoffenzívára buzdít Malina Hedvig ügyében Slota

Vágólapra másolva!
Provokációt és szlovákellenes kampányt emleget közleményében a magyarellenességéről hírhedt Jan Slota pártja, a Maline Hedvig ügyében tett magyar lépések miat. Az SNS kemény ellenlépéseket követel az ügyben a szlovák külügytől.
Vágólapra másolva!

Ján Slota magyarellenességéről elhíresült kormánypártja elvárja a szlovák külügyminisztériumtól, hogy, "kemény ellenoffenzívát" fejtsen ki a Malina Hedvig-ügyben folyamatosan a Szlovák Köztársaság belügyeibe beavatkozó magyar politikusok és a magyar média ellen. A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) megengedhetetlennek tartja, hogy a jelzett intézmények "ilyen mértékben megkérdőjelezzék egy másik tagország nyomozati szerveinek függetlenségét" - közölte vasárnap este az SNS.

Slota pártja Tabajdi Csaba és Gál Kinga magyar europai parlamenti képviselők lépésein háborodott fel. A két politikus "európai nőszervezetek" elé akarja vinni Malina Hedvig ügyét, és a magyar kormányt is határozott fellépésre szólították fel. Az SNS szerint ezek a lépések a "provokáció és a szervezett szlovákellenes kampány jegyeit hordozzák".

Slotáék őgy vélik idetartoznak a szlovákiai magyar kisebbség ellen indítandó állítólagos nyelvháborúról szóló hírek, valamint az "érzékelhető asszimilációról szóló híresztelések", amelyek rendre a dél-szlovákiai "autonómiatörekvések tanácsának" létrehozásához hivatottak ürügyet szolgáltatni.