Vádat emeltek az Ausztráliában őrizetbe vett indiai orvos ellen

Vágólapra másolva!
Vádat emeltek a júniusi nagy-britanniai merényletkísérletek ügyében Ausztráliában őrizetbe vett indiai orvos ellen - közölte az ausztráliai szövetségi rendőrség szombaton.
Vágólapra másolva!

Mohammed Hanifot 15 évi börtönre is ítélhetik. Az orvosnak szombaton kell megjelennie egy brisbane-i bíróságon. A 27 éves orvos ellen terrorszervezet támogatása a vád - közölte egy rendőrségi szóvivő.

A tizenkét nappal korábban őrizetbe vett Hanif egyike annak a hat indiai orvosnak, akiket a londoni és glasgow-i merénykísérletekkel kapcsolatban kihallgattak. Az öt másik orvost elengedték.

Június 29-én két, robbanóanyaggal megrakott gépkocsit találtak London belvárosában, a következő nap pedig egy iraki és egy indiai orvos egy pokolgéppel megrakott Jeep Cherokee terepjáróval próbált meg behajtani a glasgow-i repülőtér utascsarnokába.

Hanif, aki tavaly költözött Nagy-Britanniából Ausztráliába, távoli rokona a Nagy-Britanniában a merényletkísérletek kapcsán őrizetbe vett Kafil és Szabil Ahmednek. Sajtóértesülések szerint közösen béreltek hárman egy házat Liverpoolban, mielőtt Hanif Ausztráliába költözött, és azóta is tartották a kapcsolatot telefonon és elektronikus posta segítségével.

Hanifot július 2-án vették őrizetbe Brisbane-ban, amikor megpróbált elutazni Indiába.