Bush támogatásáról biztosította Abbászt

Vágólapra másolva!
Támogatásáról biztosította George Bush amerikai elnök Mahmúd Abbász palesztin elnököt, s ugyanerre biztatta Egyiptom, Jordánia és Szaúd-Arábia vezetőit is a velük folytatott telefonbeszélgetésében.
Vágólapra másolva!

Nabil Abu Rudeina, Abbász szóvivője elmondta: Bush nem sokkal azután hívta fel a palesztin elnököt, hogy hétfőn Washingtonban meghirdette egy nemzetközi konferencia őszi megrendezését a közel-keleti békefolyamat felélesztése érdekében.

A washingtoni Fehér Ház megerősítette a palesztin szóvivő által mondottakat, hozzátéve, hogy Bush a beszélgetés során az Abbász által a palesztin szükségkormány élére kinevezett Szalám Fajjád miniszterelnököt is támogatásáról biztosította.

Gordon Johndroe fehér házi szóvivő közölte, hogy Bush elnök telefonon beszélt Hoszni Mubarak egyiptomi elnökkel, II. Abdalláh jordániai királlyal és Abdallah bin Abdel-Aziz szaúdi uralkodókat is, akiket a palesztin elnök támogatására biztatott. Bush a beszélgetések során utalt arra, hogy Abbász Ehud Olmert izraeli kormányfővel együtt megkísérli előmozdítani az egymás mellett békében és biztonságban élő két államról - Izraelről és Palesztináról - alkotott elképzelés valóra váltását.