Transzformátor-robbanás okozott riadalmat New Yorkban

Vágólapra másolva!
Egy ember meghalt, amikor felrobbant egy transzfomrátor Manhattanban. A nagy zajjal, füsttel és törmelékkel járó detonáció komoly riadalmat okozott, ám a hatóságok igyekeztek megnyugtatni az embereket: nem terrorcselekmény, hanem véletlen baleset történt.
Vágólapra másolva!

Erőteljes robbanás rázta meg Manhattan központját, a rendőrség szerint azonban nem terrorcselekmény történt, csupán egy transzformátor repült levegőbe. A robbanás a szerda esti csúcsforgalom idején történt New York legforgalmasabb negyedében, a Grand Central pályaudvar közelében.

A hatóságok szerint a detonációt egy megrepedt távhővezetékből szivárgó gőz okozta. A robbanást követően több emelet magas füstoszlop emelkedett a magasba, az egyik épületből törmelék hullott a környékre.

A rendőrség szerint tizenöt-húsz sérültet kellett kórházba szállítani. Michael Bloomberg polgármester közölte, hogy egyikük a kórházban belehalt súlyos sérülésébe.

A környékről menekülő járókelők látványa a 2001. szeptember 11-i terrortámadások idején látott tömegjelenetekre emlékeztetett. A rendőrség és a washingtoni belbiztonsági minisztérium azonban közölte, hogy nem tapasztaltak terrorcselekményre utaló jelet, a robbanást véletlen baleset okozta.