Négyezer turistát menekítettek a tűz elől Olaszországban

Vágólapra másolva!
Ki kellett menekíteni négyezer turistát a heves erdőtüzek elől a dél-olaszországi Pugliában. Eddig ketten vesztették életüket a lángokban.
Vágólapra másolva!

Négyezer turistát kellett kimenekíteni Peschiciből és a szomszédos Viestéből a dél-olaszországi Puglia tartomány adriai partvidékén pusztító erdőtüzek miatt. A tűz jelentős károkat okozott. A polgári védelem legfrissebb tájékoztatása szerint a tűzvésznek nem négy, hanem két halálos áldozata volt.

A szóvivő megerősítette, hogy két ember szénné égett holttestét találták meg gépkocsijukban egy Peschici mellett vezető úton, de cáfolta, hogy két másik emberrel füstmérgezés végzett volna. Hétfőn egy tűzoltó repülőgép zuhant le Abruzzóban, a pilóta életét vesztette.

A 4000-es lélekszámú Peschiciben, amelynek lakossága a nyári turistaszezon idején megháromszorozódik, legalább száz autó, lakókocsis autó és lakókocsi égett szénné, és több fürdőépületet súlyosan megrongáltak a lángok - állapította meg egy fotóriporter szerdán a helyszínen.

Mintegy 4000 turistát kellett kedden kimenekíteni autóbuszokkal a közeli San Giovanni Rotondóba. A 13 ezer lakosú Viestében a látogatókat iskolákban és óvodákban helyezték el. Kedden több százan menekültek egy strandra a közeli erdőben tomboló lángok elől, őket a parti őrség és a polgári védelem bárkákkal és gumicsónakokkal menekítette ki.

A tűzoltóság szóvivője szerint szerdára virradóra csökkent a tűz hevessége, "kevésbé volt drámai a helyzet".