Megtalálták a második dél-koreai túsz holttestét

Vágólapra másolva!
Megtalálták a második koreai túsz holttestét Afganisztánban. A férfit azért ölték meg tálib elrablói, mert a kabuli kormány nem teljesítette követelésüket, hogy engedje szabadon bebörtönzött társaikat. A tálibok újabb gyilkosságokkal fenyegetőznek és közölték, legközelebb szerdáig adnak időt, hogy szabadon enegedje embereiket a kormány. Még 21 dél-koreait tartanak fogva.
Vágólapra másolva!

Megtalálták a tálibok által meggyilkolt második dél-koreai túsz holttestét. A 29 éves Sim Szung Min golyók lyuggatta tetemére keddre virradóra Andár járásban bukkantak rá, Afganisztán középső részén.

A túsz kivégzését már hétfőn bejelentette egy tálib szóvivő, és arra hivatkozott, hogy a kabuli kormány nem teljesítette a bebörtönzött lázadók szabadon bocsátására vonatkozó követelésüket és figyelmen kívül hagyta a tálibok által kitűzött ultimátumokat is. A túszejtő akció első áldozatát, egy 42 éves férfit múlt szerdán ölték meg.

Az emberrablók eközben újabb határidőt tűztek ki bebörtönzött társaik szabadon bocsátására: közép-európai idő szerint szerdán délelőtt fél tízig várnak. Az al-Dzsazíra arab hírtelevízió hétfő este videofelvételt sugárzott a dél-koreai túszokról. Az egyperces néma videofelvételen földön ülő, kendőt viselő, megviselt nőket lehet látni, mögöttük néhány fegyveressel. Azt nem tudni, hogy a felvétel mikor készült.

A terroristák 23 túszt ejtettek július 19-én a Kabulból Kandahárba vezető úton, és saját embereik szabadon bocsátását követelik cserébe az életükért. Jelenleg 21 dél-koreait tartanak fogva, köztük 16 nőt. Valamennyien egy keresztény közösség tagjai, akik humanitárius munkát végeztek Afganisztánban. Az emberrablók azzal fenyegetőznek, hogy további túszokat is megölnek.