Magyar fiatalok rongálták meg Szent István szobrát Szlovákiában

Vágólapra másolva!
A szomszéd faluból való magyar fiatalok rongálták meg Szent István szobrát a Balassagyarmattól nem messze fekvő szlovákiai Apátújfalun (Opatovská Nová Ves). A diszkóból hazatérő fiatalok letörték a szobor karját.
Vágólapra másolva!

A szlovák közszolgálati rádió magyar adása csütörtökön kora este számolt be az ügyről, miszerint diszkóból hazatérő fiatalok letörték az országalapító magyar király kettős keresztet tartó karját. Noha szemtanúk szerint a szoborrongálók a szomszéd faluban élnek, a polgármester, Jámbor László feljelentése nyomán a szlovák rendőrség egyelőre ismeretlen elkövetők után nyomoz.

A falu diszkója a környék legnagyobb szórakozóhelye, ahol fennállása óta az ismert magyarországi zenekarok legtöbbje fellépett már. Emiatt a helyet hétvégeken magyarországi fiatalok is igen nagy számban látogatják.

A fiatal magyarországi művész, Krisztián Sándor egész alakos Szent István-szobrát a falu 2001-ben állíttatta. Azóta mindig az augusztus 20-i ünnep keretében megrendezett falunapon emlékeznek meg államalapító királyunkról.

Mivel a szobor sürgős megjavítására az önkormányzatnak nincs pénze, Apátújfalu lakói az idei ünnepen szomorúan, csonka szobrot fognak koszorúzni - mondta a polgármester.