Megkerültek az Iránban eltűnt belga turisták

Vágólapra másolva!
Rövid időre emberrablók fogásába kerültek azok a belga turisták, akiket hétfőn eltűntnek nyilvánítottak az iráni hatóságok. A belga külügyminisztérium szerint azóta megkerült a flamand pár, noha ezt helyi biztonsági szervek még nem erősítették meg.
Vágólapra másolva!

Megbízható információk szerint élnek és egészségesek azok a belga állampolgárok, akiknek hétfőn nyoma veszett Iránban - jelentette be kedd este a belga külügyminisztérium. A közlés szerint az eltűnt flamand pár rövid időre emberrablók fogásába került, de már biztonságban vannak.

A tárca egy iráni illetékest idézett, aki arról számolt be, hogy egy Iszmail Sahkbahs nevű férfi bandája rabolta el a turistákat, és elengedésükért a bandavezér bebörtönzött fivérének a szabadlábra helyezését követelték. Mindazonáltal az ügy részletei még meglehetősen homályosak: a Fársz iráni hírügynökség jelentése szerint a helyi biztonsági szervek még nem értesültek a belgák szabadon engedéséről, és nem is erősítették meg azt.

Az egyik belga édesanyja telefonon beszélt eltűntnek minősített fiával, aki azt mondta, hogy egy elég elhagyatott területen ugyan, de biztonságban vannak - közölte korábban a brüsszeli külügyminisztérium, nem részletezve az eset körülményeit. A belgák jelentkezésükkor 150 kilométerre voltak attól a helytől, ahol állítólag nyomuk veszett.

Hétfőn egy helyi kormányzó jelezte, hogy két belga - egy férfi és egy nő - eltűnt Irán délkeleti részén, az ókori műemlékeiről ismert Bám város környékén. A kábítószer-csempészetről hírhedt térségben nem egyszer raboltak már el nyugati turistákat.