Vágólapra másolva!
Tavaly az előző évnél 50 ezerrel több brit vándorolt ki külföldre, összesen 385 ezer ember. Ők főként a Brit Nemzetközösség országaiba telepednek ki. Eközben összesen 559 ezren telepedtek be a szigetországba.
Vágólapra másolva!

Egyre több brit vándorol ki hazájából, és telepszik le a tengerentúlon, elsősorban a Brit Nemzetközösség országaiban - derül ki a brit statisztikai hivatal jelentéséből. A kivándorlási adatokat 16 éve vezetik, azóta még nem vándoroltak ki olyan sokan az Egyesült Királyságból, mint 2006-ban. Tavaly 385 ezren, az előző évnél 50 ezerrel többen választottak maguknak új hazát. A legtöbben Ausztráliában, Új-Zélandon és Indiában telepednek le, de Németország, Franciaország és Görögország is népszerű célállomás.

A statisztikai hivatal szerint az Egyesült Királyságba 559 ezer ember, köztük az új EU-tagállamokból 74 ezer kelet-európai állampolgár vándorolt be tavaly. A bevándorlók száma 34 ezerrel kevesebb volt, mint 2005-ben. A brit népesség száma 0,6 százalékkal, 60,5 millióra nőtt a magasabb születési és az alacsonyabb halálozási arányoknak köszönhetően. A legnagyobb, hatszázalékos népességnövekedést a 85 év feletti korosztály körében jegyezték.