Kölyökhöz hasonlítja életrajzírója Sarkozyt

Vágólapra másolva!
Pénteken került a boltokba az a könyv, amely Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök mindennapjairól szól. Az elnök életrajzírója szerint az államfő néha úgy viselkedik, mint egy nyolcéves kisfiú.
Vágólapra másolva!

Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök szereti a drága szivarokat, a Rolex órákat, a csokoládét, és néha úgy viselkedik, mint egy nyolcéves kisfiú - ezt írja Jasmina Reza francia írónő az elnököt bemutató könyvében, amely pénteken került a könyvesboltokba. Reza összefoglaló jellemzése a köztársasági elnökről: "színész, és el akarta csábítani Franciaországot".

A köztársasági elnök még nem olvasta a könyvet, de gondoskodott róla, hogy az írónő teljes szabadságban dolgozhasson - mondta csütörtökön a köztársasági elnöki hivatal szóvivője. Jasmina Reza ugyanis egy éven át kísérte Sarkozyt a választási kampány során.

A kommentárok szerint a könyv nem üt meg kritikus hangot, nem tartalmaz sem szenzációs leleplezéseket, sem pedig politikai elemzéseket. Egyetlen szóval sem említi a könyv az elnök önfejű feleségét, Céciliát. Az író ezt azzal indokolta, hogy Cécilia nem vett részt a választási kampányban.