Szaporodnak a rasszista támadások Németországban

Vágólapra másolva!
A kelet-németországi Mügelnben elkövetett hét végi rasszista támadással szinte egyidejűleg Rajna-vidék-Pfalz tartományban is bántalmaztak külföldieket német szélsőjobboldaliak - közölte pénteken Mainzban a tartományi belügyminisztérium.
Vágólapra másolva!

Két afrikait támadtak meg a múlt héten egy szüreti ünnepségen Mainz-Bingen járás Guntersblum településén, súlyosan megsebezve egy 26 éves szudáni fiatalembert, és könnyebb sérüléseket okozva egy 39 éves egyiptominak. A minisztérium közleménye szerint "nyomozástaktikai megfontolásból" hallgattak eddig az esetről.

A nyomozás eddig megállapításai szerint hatfős csoport rohant rá a két színes bőrű férfira a múlt vasárnapra virradó éjszakán "laposra verjük a négereket" kiáltásokkal. A verekedés zaját halló helybeli lakosok kihívták a rendőrséget, de közben a tettesek elmenekültek a helyszínről. A helyi rendőrség két gyanúsítottat tart őrizetben.

Kurt Beck tartományi kormányfő és Karl Peter Bruch belügyminiszter elítélte a tettet, és fogadkoztak, hogy nem tűrnek meg ilyesmit Rajna-vidék-Pfalzban.