Hackerek loptak adatokat egy kormányzati oldalról

Vágólapra másolva!
Egy ukrajnai szerverről indították azt a támadást,a amellyel közel százötvenezer amerikai személyes adataihoz sikerült hozzáférnie a hackereknek. A bűnözők megfertőzött számítógépek segítségével hatoltak be a kormányzati állásközvetítő oldalra, de a társadalombiztosítási számokhoz állítólag nem fértek hozzá.
Vágólapra másolva!

Csaknem 150 ezer ember adatait lopták el az Egyesült Államokban egy álláskereső kormányzati weboldalról. A hackerek a csaknem kétmillió felhasználó által látogatott USAjobs.gov nevű portálra hatoltak be és 146 ezer ember személyes adatait lopták el, neveket, postacímeket, telefonszámokat és e-mail címeket. A titkosított társadalombiztosítási számok nem sérültek.

A kormány részlegesen letiltotta a lapot addig, amíg a kormány megbízásából az oldalt működtető Monster Worldwide vállalat nem biztosítja az adatbázisokat tartalmazó számítógépek biztonságát. Az adathalászok - akikről kiderült, hogy egy ukrajnai szerverről garázdálkodtak - minden bizonnyal azért lopták el a személyes adatokat, hogy azokkal visszaélve becsapják az érintetteket. A magukat állást kínálóknak álcázó csalók célja az volt, hogy az ellopott adatok alapján további információkat csikarjanak ki az érintettek pénzügyeiről.

A világ vezető adatvédelmi cége, az austini (Texas) Symantec"gyorsreagáló csapata szerint a hackerek elérték, hogy több gyanútlan PC-használó rosszindulatú programokat töltött le, amivel hozzáfértek számítógépeikhez. Az ilyen programok általában internetes levélszemét (spam) csatolmányaiként vagy megfertőzött weboldalakról terjednek. Ha az internetező rákattint a csatolmányra vagy ráklikkel az ilyen oldalakon levő linkekre, akkor gépe megfertőződik.