Nagyszabású merénylettervet lepleztek le a németek

Vágólapra másolva!
A gyanú szerint főként amerikaiak által látogatott létesítmények ellen akart autóbombás merényletet elkövetni az a három férfi, akiket kedden füleltek le a német hatóságok. A pakiszténi táborokban kiképzett férfiak már több mázsányi robbanószert halmoztak fel, és kísérleteztek is vele.
Vágólapra másolva!

Három embert vettek őrizetbe Németországban, akiket azzal gyanúsítanak, hogy terrortámadásokat készítettek elő amerikaiak által látogatott létesítmények ellen. Monika Harms szövetségi ügyész szerint a három, pakisztáni táborokban kiképezett gyanúsított már 700 kilogrammnyi robbanóanyagot szerzett be a merényletekhez. A hatóságok szerint a három férfi éjszakai mulatókat, repülőtereket, illetve a ramsteini amerikai bázist és a frankfurti repülőteret szemelte ki célpontnak.

"Nagy erejű bombamerényleteket" előztek meg a letartóztatással - közölte az ügyész. A gyanú szerint az őrizetbe vettek az Iszlám Dzsihád Unió nevű szervezet németországi sejtjének tagjai voltak.

A három illetőt a hatóságok már hat hónapja megfigyelés alatt tartották, de csak most léptek, amikor bizonyossá vált, hogy nagy mennyiségben felhalmozott hidrogénperoxid-készletüket át akarják helyezni. Egy észak-rajna-vesztfáliai településen, Oberschledornban ütöttek rajtuk házukban, kedd délután. Ezzel egy időben országszerte 40 helyszínen tartottak házkutatást a német hatóságok.

Az egyik német kormánypárti képviselő szerint a gyanúsítottak vélhetően a szeptember 11-i évforduló alkalmával akartak támadni. A férfiak kísérleti robbantásokat is végrehajtottak és autóba rejtett pokolgépeket akartak építeni - írja a BBC.