Megfeneklett egy magyar hajó Pozsonynál

Vágólapra másolva!
Elromlott motorja miatt kormányozhatatlanná vált, partra futott és megfeneklett egy magyar rendezvényhajó Pozsony közelében a Dunán, szerda éjjel. Az Európa a folyó ausztriai partján rekedt, utasait egy szlovák hajóval mentették ki. Senki nem sérült meg.
Vágólapra másolva!

Feltehetően motorhiba miatt, partközeli manőverezés közben oldalára dőlt egy magyar rendezvényhajó a Dunán a Pozsonyhoz tartozó Dévény térségében. Az Európa nevű hajó Pozsony és Dévény között ingázott - egy Szlovákiában működő külföldi cég kedd esti fogadására meghívott vendégekkel a fedélzetén, amikor az egyik motor hajnalban leállt és a Pozsony felé, az áramlás irányába visszaforduló hajó kormányozhatatlanná vált. A jármű a partra sodródott, ahol kissé az oldalára dőlve megfeneklett. A balesetben senki sem sérült meg.

A hajó a Duna ausztriai oldalán, a partnak dőlve feneklett meg, utasait a Martin nevű szlovák személyszállítóval épségben Pozsonyba szállították. Szennyező anyag nem került a Dunába. Mivel a hajó osztrák felségvízen feneklett meg, a baleset ügyében az osztrák hajózási hatóságok az illetékesek.