Saját embereitől ijedt meg az afgán elnök

Vágólapra másolva!
Hamid Karzai afgán elnök félbeszakította 25 ezer ember előtt megtartott beszédét, mert a közelben lövések hangját lehetett hallani. A védelmi minisztérium szóvivője szerint csak rendőrök lőttek a levegőbe, hogy a rendezvényre be nem jutott embereket távol tartsák.
Vágólapra másolva!

Félbeszakította a kabuli stadionba tartott beszédét vasárnap Hamid Karzai afgán elnök, mert a környékén lövöldözés hallatszott. Az afgán televízióban azt lehetett látni, hogy Karzait, aki az elmúlt években több tálib felkelők által szervezett merényletet is túlélt, testőrei elvezették a stadionból.

Az emberek a lövések hallatán búvóhelyet kerestek, mert azt hitték, hogy támadás érte őket. Egy kormánytisztviselő felszólította a tömeget, hogy őrizze meg nyugalmát, mert nem lövések hallatszottak, csupán a stadionon kívül rekedt emberek dobálták meg kövekkel a stadion kapuit. Mohamed Zahir Azimi tábornok, a védelmi minisztérium szóvivője viszont azt állította: rendőrök lőttek a levegőbe, hogy a rendezvényre be nem jutott embereket távol tartsák.

A rendezvényen mintegy 25 ezer ember vett részt, köztük afgán kormánytagok, külföldi diplomaták.