Kezdenek lemondani az eltűnt milliomosról

Vágólapra másolva!
Egyre kevésbé bíznak a hatóságok abban, hogy még életben lehet Steve Fossett amerikai milliárdos, aki hétfőn tűnt el repülés közben. A repülős, hőlégballonos és más rekordokat beállító Fossettnek egyelőre a gépét sem találták meg.
Vágólapra másolva!

Csökken az esélye annak, hogy életben van a Nevadában repülés közben eltűnt Steve Fossett amerikai milliomos - állapították meg a keresést folytató hatóságok. A 63 évesüzletembernek szombaton 45 repülőgép és helikopter próbált a nyomára bukkanni, még jobban kiterjesztve a vizsgált területet, ahol gépe lezuhanhatott - számolt be az NPR rádió vasárnap.

A különféle repülési világrekordokat beállító Fossett hétfőn tűnt el egymotoros repülőgépével a Kalifornia és Nevada állam határán elterülő sivatagos térségben, ahol megfelelő helyszínt keresett autós sebességi rekordkísérletéhez. Fossett üzletemberként alapozta meg vagyonát, hírnevet pedig pilótaként, vitorlázóként és hőlégballonozóként szerzett.

Ő volt például az első ember, aki - 2005 márciusában - egyedül körberepülte a Földet anélkül, hogy gépét újratöltötte volna üzemanyaggal. Mibnbt a BBC News emlékeztet rá, Fossett 116 rekord fűződik a nevéhez öt különböző sportágban, ezek közül több mint hatvanat azóta sem tudtak felülmúlni.