A sajtnak hívott drog öli a texasi fiatalokat

Vágólapra másolva!
Egyre több áldozatot szed egy pár éve megjelent új, heroinalapú kábítószer Texas államban. A formája miatt sajtnak hívott drog főként a fiatalok körében népszerű, akik nem akarnak tűt szúrni magukba, viszont ki szeretnék próbálni a heroint.
Vágólapra másolva!

A heroint és porrá tört fejfájás-csillapító tablettákat tartalmazó drogot sajtnak hívják, mert hasonlít a morzsolt parmezánra. 2005 óta már 23 tinédzser halálát okozta ez a kábítószer Texas államban, legutóbb Dallasban halt meg egy fiatal - írja a The Observer című brit vasárnapi lap.

A dílerek a beetető időszakban mindössze két dollárért árulnak egy adagot, de még egy oka van annak, hogy az új drog népszerű az utcán. A legtöbb fiatal ugyanis tartózkodik attól, hogy intravénásan fogyasszon drogot, ezt a port azonban - bár heroint tartalmaz - az orrukba szívják fel.

A kábítószert Mexikóban állítják elő, és egyre nagyobb mennyiségben csempészik át a határon. A hatóságok annyira aggódnak, hogy már egy speciális egységet is felállítottak a térségben, amelynek kizárólagos feladata, hogy megállítsa ennek a drognak a terjesztését.

A Dallas megyei egészségügyi szolgálat igazgatója, Zachary Thompson azt mondta, a "sajt heroin" a függőséget és a halálos kockázatot tekintve a legveszélyesebb kábítószer a crack kokain óta. A halálesetek fele-fele arányban megoszlanak a fehér és a spanyolajkú fiatalok között. Többségében fiúk vesztették életüket, eddig csak két lány halt bele a szer fogyasztásába - derül ki a brit lap cikkéből.