Terroristák célpontja lehetett a frankfurti reptér

Vágólapra másolva!
A frankfurti repülőtéren dolgozott korábban annak a három feltételezett terroristának az egyike, akit tíz napja tartóztattak le Németországban. A felszámolt terrorista sejt kiszemelt célpontjai között a légikikötő is szerepelhetett - adta hírül a Der Spiegel című német hetilap.
Vágólapra másolva!

A német államvasutak alkalmazottjaként a frankfurti repülőtéren lévő pályaudvaron dolgozott az a török állampolgárságú férfi, akit két társával együtt terrorizmus gyanújával tartóztattak le tíz napja Németországban. Adem Y. 1997 és 2002 között a tehervonatok közlekedését irányító részleg alkalmazottja volt a reptérnél - írja a Der Spiegel című német hetilap hétfői száma.

A szeptember 5-én letartóztatott férfi a gyanú szerint két társával autóbombás merényletekre készült, amelyek a hatóságok szerint minden korábbi németországi terrorcselekménynél több áldozatot követeltek volna. A nyomozók szerint a feltételezett terroristák lehetséges célpontjai között szerepelt a repülőtér. Főként azok ellen a légi járatok ellen tervezhettek merényleteket, amelyeken a legtöbb amerikai állampolgár utazik, de a ramsteini amerikai katonai támaszpont is szóba jöhetett a potenciális célpontok között.

Adem Y. fontos szerepet játszott annak az üzbég eredetű terrorista sejtnek - az Iszlám Dzsihád Uniónak - a tagtoborzó tevékenységében, amelyhez ők hárman tartoztak - írja a német lap. A rendőrség az ügyben összesen 10 ember ellen folytat nyomozást, akik közül kettő nincs az országban: Zafer S. ismeretlen helyen tartózkodik, Attila S. pedig a Der Spiegel szerint Törökországban van.