Tüntetnének a szerb radikálisok menetelése ellen

Vágólapra másolva!
Ellendemonstrációt hirdetett a Roma Világszövetség szerb alelnöke a szerb radikálisok Újvidékre tervezett tüntetésének helyszínére. Dragoljub Ackovic arra kért minden romát, szerbet és zsidót, hogy jelenjenek meg ők is a radikálisok október 7-ei tüntetésén, és fejezzék ki ellenérzésüket a menetelőkkel szemben.
Vágólapra másolva!

Az Újvidékre október 7-ére szervezett, "Szerbia megvédését" szolgáló radikális demonstráció ellen mozgósított a Roma Világszövetség szerb alelnöke, Dragoljub Ackovic.

A fekete ruhában, nemzeti zászlók alatt lábukat csapkodó radikálisok "Szerb menetelés - menetelés Szerbia egységéért" jelszóval akarnak felvonulni, hogy tiltakozzanak Szerbia feldarabolása és - az ő megfogalmazásukban - "az autonomizmus, a szeparatizmus, a szektásság és a megosztás" minden formája ellen.

Dragoljub Ackovic a hétvégén minden romát, szerbet és zsidót felszólított, hogy jelenjen meg a demonstráción, és fejezze ki mélységes ellenérzését. Olyan városba tervezik ugyanis a rendezvényt - mondta -, ahol a második világháború alatt több mint kétmillió romát legyilkoló fasiszták több ezer zsidót, szerbet és romát lőttek agyon, s toltak a befagyott Duna jege alá.