Nem fogadta a pápa az amerikai külügyminisztert

Vágólapra másolva!
Augusztusban a pápa nem volt hajlandó fogadni Condoleezza Rice amerikai külügyminisztert. Rice közel-keleti körútja előtt akarta kérni a pápa támogatását. A Vatikán azonban azzal hárította el a kérést, hogy a pápa szabadságon van.
Vágólapra másolva!

A római katolikus egyház feje a nyáron nem kívánt találkozni az amerikai külügyminiszterrel, aki kihallgatást kért tőle - írta szerdán a Corriere della Sera.

Condoleezza Rice augusztusban azzal a kéréssel fordult a Vatikánhoz, hogy feltétlenül találkozni akar a pápával, mert új körutazásra készül a Közel-Keleten. Rice a pápa támogatásának a birtokában arra számított, hogy diplomáciai erőfeszítésének nagyobb esélye lesz a sikerre - írta a milánói újság.

A külügyminiszter abban bízott, hogy augusztus első felében találkozhat az egyházfővel. Rice többszöri próbálkozása ellenére a Vatikán elzárkózott a kérés elől. "A pápa szabadságon van" - hangzott a válasz a Szentszék részéről. Az amerikai politikusnak így be kellett érnie azzal, hogy Tarcisio Bertonével, a Vatikán államtitkárával telefonon beszéljen a közel-keleti helyzetről.