Csaló társát fedezhette az olasz főpap

Vágólapra másolva!
Vizsgálatot indított a sienai érsek ellen az olasz ügyészség, mivel a gyanú szerint a katolikus főpap nyomást gyakorolt az ellene tanúskodókra. A vád szerint a kúria vezetői korábban gyanús pénzügyi ügyekbe keveredtek, az erről szóló dokumentumokat pedig elégették.
Vágólapra másolva!

Ügyészségi vizsgálat indult Antioni Buoncristiani sienai érsek ellen, mert a gyanú szerint nyomást gyakorolt az ellene tanúskodókra. Az olasz lapok szerdai beszámolói szerint a főpap arra akarta rávenni a vád tanúit, hogy vonják vissza vallomásaikat az egyházmegye törvénytelen pénzügyi tranzakcióival kapcsolatban.

Az ügy előzménye, hogy vád alá helyezték a sienai kúria gazdasági igazgatóját, Giuseppe Acampa segédpüspököt gyújtogatás, rágalmazás és csalás büntette miatt - írta a La Stampa. A torinói napilap szerint a gazdasági igazgatót azzal gyanúsítják, hogy 2006 áprilisában gyújtogatott a kúria épületében, hogy a tűzben megsemmisüljenek a gyanús pénzügyi akciók dokumentumai. Ezekből kiderült volna, hogy eladott egy, az egyházmegyéhez tartozó épületet a piaci ár alatt, és ennek jutalmaként kapott egy 27 ezer eurós Audi A3-as gépkocsit.

A sienai érsek ezután próbálta rábeszélni a tanúkat vallomásaik visszavonására. A Corriere della Sera című milánói lap úgy tudja, hogy a katolikus főpapot telefonlehallgatásokkal buktatták le.